2019-02-11

Hogyan legyünk szinglik? - "Azt hiszed, hogy mindent irányíthatsz,....

.....pedig nem. Ez nem így működik."

És mennyire igaz. Tegnap már a Valentin napot emlegettem, ami az elmúlt évek alatt kis hazánkban is egyre népszerűbb a szerelmesek körében, de mi van azokkal, akik egyedülállóak? Mi a helyzet a szinglikkel? Hogyan legyünk szinglik?

Egy film 4 nőről, 4 különböző élettel, nem csak szingliknek.

Alice (Dakota Johnson) soha nem volt egyedül. A szüleivel élt, majd kollégiumban, ezt követően a barátjával, de szeretné  végre kipróbálni milyen is az élet egyedül. Hát, nem pont úgy alakul, ahogy elképzelte, néha úgy érzi nem megy, de végül valóra váltja azokat a dolgokat, amikre vágyott.

 "Meg kell élnem dolgokat egyedül"


És valóban. Igazából ebben rejlik szerintem a szingliség valódi jelentése, hogy akár önszántunkból, akár nem, de amikor egyedül vagyunk, akkor is tudjuk élvezni az életet, és tudjunk élni a lehetőségekkel, amik az utunkba kerülnek, mert minden lehetőségnek akkor kell örülni, amikor adódik. Mikor egyedül vagy, örülj, hogy azt tehetsz meg amit csak akarsz, akkor amikor akarod, és azzal akivel akarod, mert mikor már a gyerekek  és a család irányítják jórészt az életed, akkor bizony vissza fogod sírni ezt az időszakot, és ha most nem élsz, akkor ráadásul bánod is majd amiket nem tettél meg. Úgy meg mi értelme? Semmi. Tehát ha egyedül vagy, élj. Meg tudod találni a lehetőségeket.

Robin (Rebel Wilson) Alice barátnője lesz. Hát, aki tudja ki ő, azt hiszem sejti  a figurát, akit alakít. Ő aztán élvezi az életet, úgy ahogy van. Nem vágyik másra, mint ami épp van. Egyetlen problémája talán az, hogy Alice testvére nem hajlandó felírni neki bogyókat. Őrült egy nőszemély 😀

"Tőlem hallottam"

Meg (Leslie Mann) Alice testvére, aki orvos, rengeteget dolgozik, 3000 babát segített már világra, amit többször is említ, bár őt magát soha nem érdekeli, hogy gyermeke legyen. Imádja a munkáját, és köszöni, jól elvan ő egyedül. Aztán jön a fordulat miután egy csöppséggel eltölt pár percet, úgy érzi, hogy ő is szeretne egy bébit, és eldönti belevág egyedül, és úgy változik meg az élete, ahogy soha nem is gondolta volna.

-Nincs szükségem segítségre. Önálló nő vagyok és megszoktam... 
- Ne, komolyan?
-Nem akarok az lenni. Nem akarok."

Lucy (Alison Brie) megrögzötten keresi lelki társát és egyben leendő férjét a társkereső oldalak segítségével. Randi randi hátán, majd... 💗

Magadra ismersz? Melyik vagy?

Én már voltam mind külön-külön és keverve is, most pedig egy olyan egyvelege vagyok talán mind a négynek és még valaminek, aki sokkal jobb mint amilyen bármi is szerettem volna lenni.

Ja és ott vannak a srácok, akik teljesen másképp gondolkodnak, mint a nők, és van hogy jobban féltik önállóságukat, mint ahogy azt a szingli csajok szeretnék.

Egyébként ez a szó, hogy szingli, szerintem a köztudatban kezd valami olyasmit hordozni magával, aminek nem mindig van köze a valósághoz,  épp csak egy bélyeget nyom arra, akinek nincs párja. Mert bizony van az úgy, hogy a környezet és az elvárások miatt kellemetlenül érzi magát az, aki épp egyedül van, pedig ennek nem kellene így lennie. A film kezdete is erre mutat rá.

"Ciki bevallani, ha szinglik vagyunk, inkább titokban tartjuk. Elvárják, hogy mindig legyünk jókedvűek és mosolyogjunk. De miért lenne ciki? Sokáig élünk, későn házasodunk, addig és azzal bulizunk, akivel akarunk. Nincsenek korlátok. Akkor miért a kapcsolataink alapján ítélnek meg minket?" És tényleg, miért?

Mikor először néztem meg , pár dolog teljesen más értelmet nyert. Mint például az, hogy "....mikor egyedül vagyunk, jobban megismerhetjük magunkat." És ez tényleg így van. Amíg önmagadat nem szereted, önmagaddal nem tudsz harmóniában élni, hogy képzelsz egy normális párkapcsolatot? Ez persze csak azokra vonatkozik, akik tudnak szeretni, szeretve lenni, önzetlennek lenni, gondoskodni.... a többieknek megfelel egy kirakatkapcsolat, annak minden velejárójával.

Szerintem nézd meg. Ha egyedülálló vagy, és emiatt épp szomorkodsz, akkor azért, mert megláthatod te is azt, hogy egyedül is jól érezheted magad, mert annyi minden van az életben, ami szép és jó. Ha egyedülálló vagy, és jól érzed magad a bőrödben, akkor azért nézd meg, és nevess jókat. Ha egyedülálló vagy, és gyermeket szeretnél, akkor azért nézd meg, és kapsz egy kis lendületet, hogy akár egyedül is gyereket vállalj. Ha egyedülálló vagy, de másra sem vágysz, mint egy kapcsolatra, házasságra, akkor azért, és kapsz egy kis reményt, hogy ez is valóra válhat, ha kitartó vagy, vagy egyszerűen majd a véletlen megoldja ezt is. Ha jól működő kapcsolatban élsz, akkor azért nézd meg, hogy becsüld amid van, és hogy tudd, sokszor könnyebb tanácsot adni, mint aszerint cselekedni, még akkor is, ha ez a tanács tele van szeretettel és jóindulattal. Ha kapcsolatban élsz, de csak ítélkezel, na te aztán  pláne nézd meg,  hogy tudd, annak is lehetnek problémái, akiről azt gondolod, milyen vígan éli világát, bár valószínű számodra ez nem fog kiderülni ebből a filmből.

Szóval kitartás szinglik. Soha nem tudhatjátok, hogy mikor talál rátok amire vágytok, bármi is legyen az.

Bodor Marcsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése