2016-04-27

Grillezett sajt csirkemellel, salátával


És most még azért megemlíteném még egyszer a vasárnapi kőrösi vásárt, ahol mire megvettük az összes virágot, bokrot, epret a balkonra (hipphipp hurrá), és még pár apró vásárfiát, már szinte alig volt sátor, ahol még volt árus. Na, azért nézzük meg a sajtokat, mert úgy láttuk, azt még tudunk venni. Na, így is lett. Megálltunk az első sajtos sátornál, ahol a férfi - aki a Velencei-tó mellől érkezett - nagyon kedvesen mindent végigkóstoltatott velünk. Isteni finom sajtok voltak. A kóstolást vásárlással fejeztük be. Zsákmányoltunk érett, füstölt, lilahagymás, fokhagymás és grillezni való sajtokat. Az árus megkérdezte, hogy elfogadunk-e egy receptet tőle, majd el is kezdte keresgélni, mikor igent válaszoltunk. Elmesélte, hogy egy hozzá közeli étteremben az ő sajtjait kínálják a vendégeknek, s hogy milyen körülményesen jutott hozzá ehhez a recepthez, ahogy az ő grillsajtját készítik az étteremben. Elmondta, hogy először pácoljuk be a sajtot fokhagymás olajba, majd sütés előtt szórjuk meg az általa adott recepten szereplő fűszerek keverékével. 



A fokhagymás pácolásig jutottunk, de csak pár órát tudott lubickolni a finom sajtocska a finom olajban, mert aztán a sütés áldozatává vált.


Hogy ne szomorkodjon a sajt magában a tányéron, egy kis csirkehusival - amit az éppen kezembe kerülő fűszerekkel fűszerzetem -  és salátával (paradicsom, paprika, uborka, retekcsíra) került tálalásra. Isteni volt :-)


Jelzem a sajt másik fele már 3 napja pácolódik a fokhagymás olajban, s várja nyugodtan a sorsát. Már most érzem a számban az ízét, hogy milyen isteni lesz :-D 

Mindenképp vissza kell menni  a következő vásárba, hisz megbeszéltük, hogy elmeséljük, hogy sikerült a sajt, és persze hazafelé ugye be kell térni a Barna-Bárba 

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése