2016-11-28

Módosulnak a 2017. évi munkaszüneti napok

Kiegészíteném korábbi írásom a 2017. évi munkaszüneti napokról, mert egy újabb módosítás következtében jövőre a Húsvét már 4 napos ünnep lesz, extra hosszú pihenős hétvégével.


Semjén Zsolt (KDNP) miniszterelnök-helyettes, Balog Zoltán (Fidesz), az emberi erőforrások minisztere és Varga Mihály (Fidesz) nemzetgazdasági miniszter képviselői indítványa öt törvényt – az anyakönyvi eljárásról, a közszolgálati tisztviselőkről, a munka törvénykönyvről, a honvédek jogállásáról, valamint a büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról szóló törvényt – módosít, kiegészítve a jogszabályokban a munkaszüneti napok felsorolására vonatkozó rendelkezést a nagypéntekkel.

A törvény hatályba lépését követően a következő munkaszüneti napok lesznek Magyarországon: január 1., március 15., nagypéntek, húsvéthétfő, május 1., pünkösdhétfő, augusztus 20., október 23., november 1. és december 25-26.

Orbán Viktor miniszterelnök október 14-én a Magyarországi Református Egyház Zsinatának emlékülésén jelentette be, hogy munkaszüneti nap lesz a húsvét előtti péntek, nagypéntek. Úgy indokolt, a reformáció emlékéve alkalmas pillanat arra, hogy ezzel a lépéssel a nagypéntek méltó megünneplését segítsék.

http://adozona.hu/munkajog/Uj_munkaszuneti_nap_itt_a_torvenymodositas_QTQ924#utm_source=adozona.hu&utm_medium=email&utm_campaign=ado_daily&utm_content=201609_old_subscribed

Lehet tervezgetni.
Bodor Marcsi


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése