2016-11-03

Home wellness

Nincs időd, pénzed, hogy kimozdulj, s elmenj fürdőzni egyet valahol, nem hogy wellnesselni? Van fürdőkád otthon? Varázsolj a fürdőszobádból egy kis wellness szigetet magadnak pár órácskára. Nem tudsz magadra időt szakítani? Egy hónapban legalább egyszer próbáld meg. 

Én így szoktam:
Egy színes mécsestartóba illatos teamécses kerül, s amiket kaptam vagy vettem illatgyertyákat, azokból is meggyújtok párat, s villany lekapcsol. A fejem alá egy összehajtogatott törölköző kerül, majd a kádba szórok egy kis fürdősót szórok vagy habfürdőt öntök, de akár illóolajat is használhatsz. Imádok a forró, illatos, habos vízben pihengetni. Hangulattól függ, hogy szól-e zene, vagy sem, s az is, hogy kerül-e egy pohár finom itóka a kád szélére. Egy fárasztó nap/hét után nincs is ennél jobb, főleg ha egy kicsit át is fázik az ember lánya.

Nézzük akkor, hogy mi is kell egy jó kis lazító fürdőhöz:

Ha nap közben fürdőzöl, akkor redőny le, vagy sötételő behúz, ha este, akkor villany lekapcsol, és teremts magadnak hangulatos környezetet gyertyák, mécsesek segítségével.


Fürdősóval, illóolajjal vagy habfürdővel készíts illatos fürdőt, aszerint kiválasztva a  hozzávalót, hogy mit szeretnél. Aludnál a fürdő után egy jót? Használj levendulát. Túl stresszesek a napjaid? Használj stresszoldó fürdősót. Száraz a bőröd? Olajat keverj a vízbe. Majd írok ezekről is bővebben, de addig is egy jó kis bőrradír, amivel megtisztíthatod a bőröd az elhalt hámsejtektől.

Bőrradír hozzávalók:

só (egyszerű asztali só)
olívaolaj

Nagyon egyszerű. A sót keverd össze annyi olívaolajjal, hogy egy jól kenhető masszát kapj, s radírozd le jól a bőröd. Nagyon figyelj arra, hogy ne csak gyorsan átszaladj a bőrödön felkarcolva a felső réteget, hanem alapos munkát végezz. A só leradíroz, az olaj pedig már hidratál is. Fejezd be ezzel a fürdőt, majd ne törölközz, csak itasd fel a vizet magadról. Meglátod, milyen puha és hidratált lesz a bőröd (és olívaolaj illatú)
Ha épp úgy tartja kedves, hallgass egy kis zenét. Ez legyen hangulatodtól függő.
 Kényeztesd magad de ne csak kívül, belül is. Egy pohár finom ital, egy kis édesség, nassolnivaló.

 Jól jöhet még a fürdéshez egy szivacs, vagy egy fürdőkesztyű, esetleg egy puha ruha, amivel át tudod magad fürdés közben törölgetni.

És most akkor lazíts. Pihenj.

 Én tusolással szoktam zárni a fürdőt, mégpedig hideg vízzel, mert bár az egyik legjobb dolog a illatos, habos, forró fürdő, de az erekre s bőrünkre is gondolnunk kell.

Jó kikapcsolódást!

Bodor Marcsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése