Ez egy nagyon egyszerű, de annál finomabb köret, de akár húsmentes főétel is lehet.
Hozzávalók egy kisebb, körülbelül 20x40 cm-es tepsihez:
5 szem burgonya felkarikázva
Só
Őrölt fehérbors
0,5 liter főzőtejszín
Reszelt sajt ízlés és pénztárca szerint
Margarin vagy vaj a tepsi kikenéséhez
A tepsi jól kikentem margarinnal, majd leraktam egy réteg burgonyát, sóztam, borsoztam,
még egy réteg burgonya, ismét só és bors,
majd ráöntöttem a tejszínt, fóliát tettem a tepsire, s betettem a sütőbe 150 fokra, s addig hagytam benn, míg puhára főtt a burgonya a tejszínben,
ekkor levettem a fóliát, megszórtam sajttal a burgonyát,
s addig sütöttem, míg megpirult a sajt a tetején.
Én nagyon szeretem.
Jó étvágyat!
Marcsika
Ui:
Fagyasztani nem javaslom, próbálkoztam vele, de csak egy elvizesedett, szottyadt akármi lett belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése