Szereted a borsót?
Főztél már belőle pörköltet? Én pár évvel ezelőttig el sem tudtam képzelni, hogy borsópörköltet egyek, aztán megkóstoltam, s megszerettem. Nagyon egyszerű ez is, mint szinte az összes étel, amiket készítettem eddig nektek.
Hozzávalók:
80 dkg borsó
3 fej vöröshagyma
só
ételízesítő
2 teáskanál őrölt pirospaprika
zsiradék
A zsiradékon megfuttatod az apróra vágott, sózott vöröshagymát, mint bármilyen más pörköltnél. Azért sóztam meg a hagymát, hogy jó ízes legyen.
Mikor megpirult, egy kis vízzel engedd fel, főzd szét, majd hagyd hogy elpárologja a levét, s szórd meg az őrölt piros paprikával,
engedd fel vízzel
s mehet is bele a borsó.
Főzd a borsót puhára,
s már tálalhatod is galuskával.
Ugye tényleg egyszerű?
Jó étvágyat!
Marcsika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése