2016-07-16

Az utolsó napunk Cipruson

Ciprusról már kétszer írtam, először amikor itthon fagyoskodva visszagondoltam utunkra, majd amikor volt egy kis időm, az indulás, érkezés, első napról ejtettem pár szót. Most, hogy megint kicsit hűvösebbre fordult az idő, eszembe jutottak azok a felhőtlen napok, amiket a csajokkal töltöttünk el együtt. Mostanában mintha kicsit több időm lett volna magamra, az itthoni dolgokra, s visszagondolva a Cipruson töltött utolsó napra, a finom ételekre, hittem az időjósoknak, hogy az idő a hétvégére nem lesz túl nyárias, s gondoltam, ideje egy kis főzőcskének. S hogy mi történt kinn az utolsó napon, ami a konyhába csalogatott?

A hétvégi ayia napai kiruccanás után ismét Nicosiában ébredtünk, s miután összepakoltuk kis bőröndjeinket, elmentünk egy szupermarketbe Halloumit (cuprusi - görög grill sajt) venni, majd megindultunk a sétálóutca, a Ledra felé. 

Ennek az utcának az az érdekessége, hogy elindultunk a görög oldalon, majd szép lassan eljutottunk a határig,  ahol igazolványokkal két ellenőrzőponton keresztül átsétálhattunk a török oldalra, s a kis üzletekkel szegélyezett görög sétálóutca igazi török bazársorrá vált, ahol ékszerboltok hátán ékszerboltok találhatók a legkülönfélébb arany csecsebecsékkel.

Aki olvasta a villámlátogatás irományomat áprilisban, vagy most, az emlékszik erre a fotóra, s ha részt vett a szolnoki Tiszavirág fesztiválon, akkor ott visszaköszöntek a színes esernyők, amik a nyári napsütésben mindenhol nagyon ötletesek. Itt az ernyők egy étterem asztalainak adtak árnyékot ezen a kellemes délutánon, ahol elfogyasztottuk búcsúebédünket.


A Halloumi

 és a tapas vagy meze (báránnyal, csirkével, humusszal)

 amik nálunk itthon nem igazán jellemzőek.

A naptól lesülve, élményekkel tele, jóllakva indultunk Larnacára a repülőtérre,, hogy aztán Bécsben landolva szembesülhessünk azzal, hogy törölték további repülőjáratunkat :-) Hát, ez is egy érdekes történet volt, s nem is mi lettünk volna, ha ez nem történik meg :-) Ezt leszámítva, remélem még visszamegyünk legalább egy ilyen hosszú hétvégére, mint ez volt.

Marcsika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése