2016-07-26

Kerékpár és gasztrotúra a Balatonnál.

 

A múlt héten a csajokkal pár napot a Balatonnál töltöttünk. 

Balatonfüreden volt a főhadiszállás,
 
 ahol első nap rövid nap volt, így csak belekóstoltunk egy közeli étterem finomságaiba,

pihengettünk, este pedig akartunk ellenére mulatni mentünk a Bulihajóra, amit sikerült lekésni egy pillanatra annak ellenére, hogy időben megvettük a jegyeket. Végül a hajó úgy állt meg az indulást követő percben, s jött vissza értünk. Hát nem is mi lettünk volna, ha nem ez történik velünk :-D 

Másnap Füredről átgurultunk Tihanyba, 



s a délutáni strandolás után este valahogy bekeveredtünk ismét az éjszakába, amit mi magunk sem értünk hogy történhetett, de valljuk be, tényleg jó kis hely ez a Cocomo. 

Harmadnap a másik irányba, Csopakot célba véve végül

 Káptalanfüredig tekeregtünk. 

Délután a 4 decis étterem után siettünk vissza, mert a hetedik résztvevő ekkor érkezett meg közénk. Amint üdvözöltük, irány a strand, 


ahova nem volt egyszerű bejutni, mert az előző éjszakai eső után autónk elakadt a sárban, s négyen próbáltuk kitologatni onnan egy az utcán sétáló férfi segítségével, akinek még egyszer köszönjük a részvételt, és azt hiszem mindannyiunk nevében mondhatom, vagyis írhatom, hogy részvétünk a családja miatt.

Na ezt elmesélem még itt. Kiszállunk négyen az autóból, egy férfi ott sétál az utcán az asszonnyal és két felnőtt, egészséges, ereje teljében lévő fiával. Segítséget kértünk. A két fiú nem igazán mozdult, hogy segítsen, csak apa. Miután az autó kikeveredett a sárból, Anita ott állt fél lábszárig a sárban, de ezt leszámítva nem volt saras. Valaki megszólalt, hogy segíteni kellene neki (tudod, odanyújtod a kezed, hogy ne essen el), mire megszólalt az addig minket néző asszony a férjének célozva  a következőket: Hozzá ne érj a hölgyhöz, saras leszel :-D Ez igen. Azt hiszem a két mamlasz legény igazi anya kicsi fiai lehettek, de ha őket is így félti anyuka a nőktől mint a férjét, akkor azok is maradnak.

A többi élményről a folytatásban, de egy biztos, éhen nem haltunk, s Magyarországon is eljuthatsz szép helyekre.


 


 Marcsika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése