2017-01-10

Családi kedvezmény csak adószámmal!!

Kedves Olvasóm!

Dolgozzunk ma is egy picit. Tegnap délután már jött egy kérdés, mégpedig a családi kedvezménnyel kapcsolatban. Igen, már jó korán el lehetett kezdeni felkészülni az adóazonosító jelek beszerzésére, mert már korábban szerették volna ha csak ennek birtokában lenne érvényesíthető a kedvezmény, de adtak még egy kis felkészülési haladékot, aminek vége.

Tehát, 2017. január 01-től családi adókedvezmény csak az eltartottak adóazonosító jelének birtokában kérhető. 

A 2017. évi adóelőleg-nyilatkozaton kötelező feltüntetni – a magzat kivételével – a kedvezményezett eltartottak, eltartottak adóazonosító jelét. Amennyiben a magánszemély ezt az adatot nem tünteti fel a nyilatkozatában, akkor a kifizető a családi kedvezményt nem veheti figyelembe.

Pár éve már mikor megszületik a bébi "adják hozzá" az adókártyát, de akinél ez nincs, mert még nem kapta, elvesztette, nem tudja hol van, adóazonosító jelet sem tudja, gyorsan kocogjon el és intézkedjen. Ahol a munkáltató elég rugalmas, tud várni a január bérszámfejtésig az adóelőleg nyilatkozattal amin kérhető a kedvezmény, de aki tudja, hogy nála időben telik az ügyintézés, az húzzon bele ha még januárra érvényesíteni a kedvezményt.

Még valami

Már a 2016-os bevallás elkészítésekor is feltétele a kedvezmény érvényesítésének, hogy a bevallás tartalmazza az eltartottak adóazonosító jelét. 

Ez tényleg pici lett, de dolgozzátok fel, főleg akit most ez villámcsapás szerűen ért és most elkezd rohanni adóazonosító jelet kérni, aztán jön a következő írás arról, hogy hogyan is lehet / kérni ezt a kedvezményt.

Bodor Marcsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése