2017-01-07

Amilyen az új év első napja, olyan lesz az egész esztendő

Az év utolsó, majd az azt követő új év első napja tele van babonákkal. A hiedelmek szerint az  év első napja kihatással van az egész évre, vagyis amivel először foglalkozik az ember, azt fogja egész évben csinálni. 

Tilos a mosás, teregetés, mert az valaki halálát hozza. Tilos levinni a szemetet, mert kiöntjük vele a szerencsét a házból.  Ezen a napon nem szabad orvost hívni, orvoshoz menni, mert akkor betegséggel töltjük majd a következő évet. A szilveszter éjjelén megfájduló fog valaminek a halogatását jelöli, amit már nem szabad tovább görgetnünk az újesztendőben.  Újévkor szerencsés dolog malacpecsenyét fogyasztani, mert a disznó előtúrja a szerencsét. Aki lencsét eszik, annak az év során soha nem ürül ki a pénztárcája. Újkeletű babona, hogy ilyenkor legyen legalább egy nagy értéket tartalmazó bankkártya, vagy egy nagy címletű bankó a tárcánkban, hogy az évben ez alá soha ne menjen a vagyonunk. Tartózkodjunk például a vitáktól, veszekedésektől. Aki korán kel, egész évben friss lesz, aki gyengének, betegnek érzi magát, az egész évben ilyen lesz. Aki újév napján édeset eszik, annak egész éve édes lesz....stb


  S hogy mi történt még év végén a félrelépésen kívül, ami még befolyásolta az évkezdést? Egy távirat, hozzá egy telefonhívás, ami eldöntötte, hogy mi lesz január első napján az esti program.


Igen, végre. Pár hónapnyi szorgalmas pályázgatás meghozta az eredményét, s mehettem számhúzó jelöltként az év első ötöslottó sorsolására. Hogy ez mit jelent?

A kisorsolt és a stúdióban megjelent pályázók közül a számhúzó-jelöltek nyereménye 30.000 Ft, amelynek átadása a számsorsolás helyszínén készpénzben történik.

Az Ötöslottó sorsolási műsorán belül – Sorsolási Bizottság felügyeletében és közjegyző jelenlétében – a stúdióban kerül kisorsolásra az Ötöslottó sorsolás számhúzója (aki kézi sorsolásnál kiemeli a nyerőszámokat a sorsolóeszközből, gépi sorsolás esetén pedig elindítja a sorsológépet) azon 25 játékos közül, akiket az elősorsoláson kisorsoltak és a számsorsolás helyszínén legkésőbb a számsorsolás (élő televíziós sorsolási műsor) megkezdése előtt 20 perccel személyesen megjelennek, és nyereményjogosultságukat igazolni tudják. A megjelölt határidő jogvesztő hatályú!
Számhúzó-jelölt csak az elősorsoláson kisorsolt és a számsorsolás helyszínén személyesen megjelent játékos lehet, meghatalmazást nem fogadunk el.
A sorsolás módja: A fenti időpontig személyesen megjelent és a részvételi feltételeknek megfelelt számhúzó-jelöltek neve a sorsolási műsor kezdését megelőzően egy-egy golyóba kerül, majd az Ötöslottó sorsolás élő műsorában ezek közül kerül kihúzásra egy személy, aki aznap a számhúzó lesz.
A számhúzó nyereménye nettó 1.000.000 Ft, a 24 fő számhúzó-jelölt nyereménye személyenként nettó 30.000 Ft.

 Hát ez történt január elsején. Bicegve, sántikálva, de ott voltam. Számhúzó nem lettem, de jelöltként 30 000 forintot zsebeltem be. Így indítani az évet, az azért szerintem teljesen jó. 

Szoktál lottózni? Akkor csak biztatni tudlak, hogy adj esélyt Fortunának, hogy te is nyerhess legalább ennyit. 

Pályázhatsz Ötöslottó


Hatoslottó


és Skandináv lottó 


számhúzónak.

Kívánok nagyon sok szerencsét 2017-re!

Bodor Marcsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése