2017-03-17

Karma jóga - Szabadulás a karma bilincseitől Bakos Attila előadása 2017. március 23. 18,00 Szolnok Aba-Novák Agóra Kulturális Központ

"A karma ok-okozat, pontosabban az ok és okozat viszonya, kölcsönhatása, törvénye. Mint fogalom, szerepel az ősi hindutaoistabuddhista tanításokban és szerepel a modern világszemléletek ismeretanyagában is.
karma törvénye szerint minden cselekedetünk egy annak megfelelő következménnyel jár, illetve minden, ami történik a világban, az maga egy következmény, vagyis valamilyen oknak az okozata. A karma tágabb értelemben cselekedet, tett, mű. Minden tényezőre vonatkozik, ami a világban történik, és következménnyel jár. Vonatkozik az akciókra, reakciókra, általában a világ törvényei által irányított aktív természeti folyamatokra, eseményekre, az élettelen létezők hatásaira, az emberi és állati cselekvésre, de az embernél fejlettebb, magasabb szinten álló lények, istenek, szellemek megnyilatkozásaira is. Minden aktivitás, azaz ok okozatot szül, és minden ok előzőleg létrejött okozatból eredeztethető. Így jön létre az ok-okozati összefüggések végtelen hálózata."
forrás: wikipédia
"Sorsunk a karma révén ugyanúgy előre meghatározott, mint ahogy a kilőtt nyílvessző célja is előre megállapítható és kiszámítható – feltéve, hogy egy másik esemény nem téríti el, vagy nem korrigálja a pályáját...Tudj meg többet Bakos Attila előadásán!"
Bodor Marcsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése