2016-05-13

Rakott marhaA sok pünkösdi programot nézegetve már a nyálam csorog, de már azért sem eszek éjszakára, ellenben, megosztok veletek egy nagyon egyszerű marhából készült ételt, amit nagyon könnyű elkészíteni, és szerintem nagyon finom. Ez pedig a rakott marha.

Hozzávalók mennyiségtől függően:

Annyi krumpli és hagyma felkarikázva, ami elegendő az általad választott tepsi kétszer történő beterítésével
Annyi marha, hogy egy rétegben beleférjen a tepsibe
A tetejére jó sok tejföl
Kedvenc fűszered (vagy grill fűszerkeverék, amit én nagyon szeretek ehhez az ételhez is)A tepsid javaslom kikenni valamilyen zsiradékkal. Ez lehet olaj, margarin, zsír, kókuszzsír, bármi, amit szeretsz, majd ha ezzel készen vagy, akkor egy réteg megfűszerezett krumplival ágyazz meg a marhának. Ha előre tudod, hogy ezt az ételt fogod majd elkészíteni, akkor pár nappal előtte már fűszerezed be a húst, úgy még finomabb lesz.
 A krumpliágyat takargasd be egy réteg hagymával, majd a marhával,

 és még egy réteg hagymával,

 végül még egyszer jöhet a krumpli, amit ismét megszórsz egy kis fűszerrel,
 majd rásimogatod a tejfölt, bugyoláld be alufóliába, s mehet a tepsi a sütőbe. Nagyon finom puha lesz a hús, ha a korábban már emlegetett konfitálást választod, vagyis a szokásosnál alacsonyabb hőmérsékleten, és hosszabb ideig sütsz. Mondjuk ebben az esetben 100 fokon és 2 órahossza múlva nézd meg, hogy érzi magát a hús. Nagy valószínűséggel még nem lesz jó - főleg ha vén marhát kaptál a boltban - több idő kell neki, de legalább ha még nem próbáltad ezt a módszert, szerzel egy kis tapasztalatot.

Mikor elkészült, egyszerűen csak tányérra teszed, és jól megeszed.

Ugye milyen egyszerű volt?

Jó étvágyat!

Marcsika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése