![]() |
3 féle fürjtojással |
![]() |
Gazdagon |
Hozzávalók:
Zeller
Répa
Zöldség
Fokhagyma
Vöröshagyma
Só, bors, ételízesítő
(Fürjtojás,
reszelt sajt)
A
hozzávalóknál itt sem írtam pontos mennyiséget, hiszen nem ugyanazt szeretjük.
Én sok répával szeretem, sokat teszek bele, kevés zöldséggel, keveset teszek
bele. A főtt vöröshagymára nem nagyon szokott jelentkező lenni, így abból csak
az íze miatt egy kisebb fejet használok. A fokhagyma szétfő ha az elején
tesszük bele. Mivel megfőve ezt sem túl kapós, az elején dobok bele pár
gerezdet.
Az
elkészítés nagyon egyszerű. A marhahusit feltesszük főni a sóval, borssal,
hagymákkal ételízesítővel kisebb lángos, a habot folyamatosan leszedjük főzés
közben a tetejéről, hogy a végén szép, tiszta levet kapjunk. Én akkor szoktam a
számomra finom zöldségeket beledobni, mikor már majdnem puha a hús. Így a
zöldségek nem főnek szét, de az ízük átjár mindent.
Az
erőlevest többféleképp tálalom.
![](http://4.bp.blogspot.com/-iQwHOIboEMA/VnfVRDDCBrI/AAAAAAAAAGc/NrtjfEUWosA/s200/20151208_170603.jpg)
Jó étvégyat!
Ha kérdésed van, kérdezz bátran.
Ha elkészítetted, írd meg hogy sikerült.
Jó főzőcskézést!
Marcsika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése