2017-11-29

Csalók küldenek értesítéseket a NAV nevében, tájékoztat az adóhivatal

Kedves Olvasóim!

Úgy néz ki, az ünnepek közeledtével mindenkinek pénzre van szüksége az ajándékozáshoz, és a Telekom után már nem csak SPAR, de a sokak által félt NAV nevében is szorgoskodnak a csalók.

Megy itt a csalás kérem minden csatornán, de nem szabad bedőlni semminek és senkinek, még akkor sem, ha első körben esetleg megijedünk. Mielőtt fizetünk valakinek, jól nézzük meg, ki az.

Olvassátok figyelmesen az alábbi NAV hírt is:


Illetéktelenek küldenek a NAV nevében hamis értesítéseket abban a reményben, hogy bizalmas ügyféladatokat szerezzenek meg.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevében illetéktelenek küldenek olyan elektronikus értesítéseket, amelyben azt közlik, hogy túlfizetésük keletkezett. Ezután egy online elérhető oldalra irányítják át az ügyfelet, azt a látszatot keltve, hogy annak kitöltésével visszaigényelhetik – a valójában egyáltalán nem létező – többletet. Az oldal bár hasonlít a hatóság honlapjára, ez pusztán a megtévesztést szolgálja, ráadásul bankszámlákra, bankkártyákra vonatkozó bizalmas adatokat is kér.
A NAV ilyen módon soha nem küld értesítést és soha nem kér bankszámlára, vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot!
Kérjük, hogy ha ilyet tapasztal, haladéktalanul tegyen bejelentést a NAV bármelyik igazgatóságán, ügyfélszolgálatán és semmiképpen se adja meg adatait a csalóknak, mert az ebből eredő kellemetlenségekért a NAV nem vállal felelősséget!
A NAV kizárólag ügyfélkapun, postai úton, illetve folyószámla-kivonaton értesíti az adózókat a túlfizetésekről.

Bodor Marcsi
forrás: http://www.nav.gov.hu/nav/sajtoszoba/hirek/Csalok_kuldenek_ertesiteseket.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése