2017-09-01

Mert adni jó...

Mindig kattog az agyam valamin, a gondolatok csak úgy száguldoznak néha reggeltől estig, így volt ez akkor is, mikor kipattant a szikra, hogy Cserkeszőlőben vegyek egy kis zugot, amiből egy szép kis apartman lesz, s ahol a pihenni, fürdőzni, kikapcsolódni vágyók megpihenhetnek. Már az kiverte a biztosítékot pár ismerősnél mikor blogolni kezdtem, mert az sznob dolog, a kis lakás gondolhatod... elindított pár lavinát, ami véget vetett pár barátságnak vélt történetnek. Szomorkodtam, hogy ez történt, de aztán rájöttem, nem szabad, inkább becsüljem meg jobban azokat, akik velem tudnak örülni, akik támogatnak, segítenek, és ami a legfontosabb, a veszteség nem itt kezdődik. És igen, én egy szerencsés embernek mondhatom magam. Egészséges vagyok, ott a családom, igaz szinte mindig nyúzzuk egymást, de hol nincs ilyen? Ott, ahol már valaki nincs, ahol valakinek már csak a hiánya maradt utána. Ekkor jutott eszembe egy gyermekkori ismerősöm, akiről tudtam, hogy tavaly meghalt a férje, s itt maradt egyedül 4 gyerkőccel. Úgy döntöttem, a magam módján megpróbálok segíteni nekik, és meghívtam Őket hozzám a nyárra, hogy töltsenek el az általuk kiválasztott időpontban pár napot a kis apartmanba. Elfogadták a meghívást, és jöttek, hogy eltöltsenek 5 éjszakát nálam. 


Szerettem volna az eltöltött napokat felhőtlenebbé tenni számukra, és segítőket kerestem ehhez. Szerencsém volt pár helyen, így például a fürdő területén működő egyik nagyobb étteremnél, ahonnan az étteremvezető egy ajándékutalványt küldött az 5 fős családnak napi menüre és hozzá innivalóra, amivel egyik nap megebédelhettek. Mondták, hogy nagyon finomat kaptak, és olyan sokat, hogy meg sem tudták enni, el kellett csomagoltatniuk, így a vacsora is megoldódott aznapra. Picit elnézést az étteremtől, de nem tudom szó nélkül hagyni, hogy ilyen kedvesek voltak, ezt le kellett írnom. 


Segített még a kunszentmártoni Pista barátom családja, akiknek szikvíz üzemük van, és ők adták a nyaralás alatt szörphöz a jó kis bubis vizet. Ha valaki épp beszállítót keresne, akkor Oberna szikvíz Kunszentmárton.

A gyerekek nagyon élvezték a jó időt és a pancsolást

Egy másik barátom főnökeinek jóvoltából, akik a Semeat Kft. tulajdonosai, több zacskó fagyasztott párnácskával tudtam megtölteni a fagyasztót a család számára (sajtos-tejfölös, tepertős, barackos és kakaós csiga), amit csak ki kellett sütniük, és már ehették is frissen-melegében.

Általános iskolai volt osztálytársnőm családja sem maradt ki a sorból, mert a Szanda Buci jóvoltából kerülhetett az asztalra pár csomag tészta, amiből mindenféle finomságot készített az anyuka a családnak.

A kedvenc fotóm amit kaptam tőlük. Hát nem édesek?
S végül, mikor lementem elköszönni a családtól, az Alföldi Papír Kft. jóvoltából egy kis segítséget kaptak az iskolakezdéshez füzetek, írószerek, tolltartót, festék és már pár apróság formájában.

Jajj, majd elfelejtettem, volt még egy későn ébredő segítség, mégpedig az Aqua-Lux fagyizó, ahol a nagy hőségben a finom fagyi mindenkinek jólesett. 

Na jó, volt egy még később ébredő segítség, de mire válaszolt, addigra már elköszöntünk a kis vendégektől. Tudjátok, rég láttam ilyet, és annyira megható volt, mikor leértem, és odaadtam a dobozt füzetekkel, írószerekkel, és egy hangos szó nélkül szétosztották, hogy ki melyik figurát szereti, melyik kié lesz, kérdezgették az anyut, hogy az a füzet való-e már nekik az iskolában, vagy még nem, és legyen a másiké, és hogy ugye ez lehet az enyém, és hogy.... és hogy..... és hogy az anya egyedül maradt egy faluban, ahol segítsége nem sok van, és a nagyfiú már lassan ballag, és az iskolakezdés, ... ,és örült a lelkem, hogy segíthettem. Szeretném folytatni ezt a kezdeményezést, és szeretnék más családoknak is segíteni azzal, hogy lehetőséget nyújtok minden évben más és más családnak, hogy eljöjjön hozzám.

Ha ismersz olyan családot, akikről tudod, hogy nehéz helyzetben vannak, esetleg az egyik szülő egyedül maradt, a gyerekek pedig árván, és esélyük sincs arra, hogy eljussanak önerőből bárhova is, akkor írj nekem, vagy írjanak ők, és lehetőségeimhez mérten meghívom őket. 

Ha segíteni tudsz abban, hogy ezeknek a családoknak még emlékezetesebbé tegyük a nálam eltöltött napjaikat, esetleg a hétköznapokban tudsz segítséget nyújtani számukra valamilyen formában, akkor is írj, és előre is köszönöm a segítséget!

Ha bármilyen gondolatod van, írj, együtt többet tudunk segíteni, mert adni jó...

Megtalálsz a facebookon https://www.facebook.com/Riadorma-Apartman-Cserkesz%C5%91l%C5%91-1734224323558822/?ref=aymt_homepage_panel , de itt a blogoldalam keresztül is tudsz üzenni. 

Köszönöm, hogy elolvastad, és köszönöm, ha eljuttatod az ismerőseidhez ezt az írást!

Bodor Marcsi

1 megjegyzés:

  1. Megkönnyeztem. Ez a család igazán megérdemelte ezt a nagyon szép emberi gesztust, amivel boldog napokat sikerült nekik teremteni.

    VálaszTörlés