2016-06-02

14. Debreceni Pulykanapok 2016. június 4-5.

Debrecenbe kéne menni, pulykakakast kéne enni.....

14. Debreceni Pulykanapok 2016. június 4-5.

Debrecen belvárosában elsőként 2003-ban rendezték meg a Debreceni Pulykanapokat. A hétvégi program mára a cívisváros és egyben a régió legnagyobb gasztronómiai összejövetele lett. A Kossuth téren és a belvárosi sétálóutcákban évről-évre tízezrek vesznek részt a két nap színes programjain. A kulináris élvezetek mellett könnyű- és komolyzenei koncertek, cigányzene, utcaszínház, bábszínház, gyermekprogramok, kirakodó vásár, népművészeti és kézműves vásár is várja a látogatókat. Ezen a hétvégén a gasztronómia számtalan arcát mutatja be: a profik mellett fakanalat ragadhatnak az amatőr főzőmesterek is, minden évben csapatok tucatjai árasztják el ínycsiklandozó illatokkal Debrecen főterét.
Mindkét napon értékes nyereményekért főzhetnek a legjobbak. A szakmai zsűri mellett a közönség sem marad le a kóstolásról, kóstolójegyekkel mindenki megkóstolhatja a versenyzők által készített finomságokat. A Pulykanapok különleges rekordot is tudhat magának: évről-évre nagyszabású ebédet rendezünk a város főterén, az étvággyal pedig soha nincs gond: jó ebédhez szól közben a nóta.

Debrecen főtere 2016-ban is délelőttől estig programokkal lesz tele. A gyerekeket többek között Szórakoztató park és harcművészeti bemutató várja, de lesz táncműsor, divatbemutató, hastáncbemutató, a színpadon pedig Oláh Gergő, Andorai Péter és a Graceband, a Sicambria, és The Beatles című műsorával az Acousteria szórakoztatja a nagyérdeműt. Mindeközben válogatott pulyka-, csirke-, kacsa és csülöklakoma vár mindenkit…

Itt mindent megtalálsz:


 M


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése